Czas przedstawić Wam owsiankę, którą ubóstwiam od pewnego czasu. Dziś skończył mi się dżem malinowy... czas na wiśniowy :).
1. mój skład : otręby owsiane, płatki owsiane oraz siemię lniane.
2. Do gotującej i posolonej wody wsypuję płatki. Wody gotuję tyle ile objętościowo chcę zjeść, następnie na oko "dorzucam" każdego rodzaju z mojego składu.
3. gotuję ok. 5 minut na średnim ogniu, dodając odrobinę mleka (ale bez mleka też jest dobre)
4. na koniec przelewam wszystko do miseczki, dodaję dżemu i czekam aż wystygnie.
1. mój skład : otręby owsiane, płatki owsiane oraz siemię lniane.
2. Do gotującej i posolonej wody wsypuję płatki. Wody gotuję tyle ile objętościowo chcę zjeść, następnie na oko "dorzucam" każdego rodzaju z mojego składu.
3. gotuję ok. 5 minut na średnim ogniu, dodając odrobinę mleka (ale bez mleka też jest dobre)
4. na koniec przelewam wszystko do miseczki, dodaję dżemu i czekam aż wystygnie.
Smacznego!!!!
jakoś nie lubię owsianki.
OdpowiedzUsuńteż kupuję to samo mleko xd
pozdrawiam ;*
nie lubię owsianki :D
OdpowiedzUsuńzapraszam do siebie
całkiem smacznie jak na papkę to wygląda :) nigdy nie jadłam owsianki :)
OdpowiedzUsuńa ja bardzo lubię owsiankę !
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
Klaudia B.
Porridge can be so tempted?wow,you have done a brilliant job..
OdpowiedzUsuń